Ódor Balázs lett a Református Egyházak Világközössége európai alelnöke

Ódor Balázst, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala külügyi irodavezetőjét a Református Egyházak Világközössége (REV) Európai Tanácsa alelnökké választotta a pénteken Prágában tartott ülésén - közölte a Magyarországi Református Egyház Kommunikációs Szolgálata. Ódor Balázst az egységes Magyar Református Egyház legfőbb képviseleti szerve, a Generális Konvent Elnöksége jelölte a posztra.

Az irodavezető hét évig volt a tagja a tavaly júniusban átalakult Református Világszövetség (RVSZ - a REV egyik elődje) végrehajtó bizottságának, hazai pozíciójában pedig három éve felel a Magyarországi Református Egyház  külkapcsolataiért. A prágai ülésen köszönt le posztjáról Bölcskei Gusztáv, tiszántúli püspök, a Zsinat lelkészi elnöke, aki a most véget ért ciklusban a REV Európai Tanácsa elnöke volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!