Orbán Viktor: Magyarország erősebb, mint volt

Magyarország működik, erősebb, mint volt, és jobban teljesít, mint korábban – mondta Orbán Viktor újraválasztott pártelnök, miniszterelnök a Fidesz XXV. kongresszusán szombaton. A miniszterelnök szerint az ellenzék a jövő évi parlamenti választást arra akarja majd felhasználni, hogy eltörölje a bankadót, a különadókat, a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, és újra szabad kezet adjon a bankoknak, a spekulánsoknak és a multiknak.

Beszéde elején úgy fogalmazott, hogy 2010-ben, amikor elvállalta a miniszterelnökséget, nem tolongtak a jelentkezők: egyikük már „a ciklus közben nyúlcipőt kötött", és lasszóval kellett keresni bátor utódját. A „casting" győztese gyorsan az emberek „nyakába sózott" egy megszorító csomagot, végül ő is angolosan távozott. Szavai szerint a baloldali kapitányok itt hagyták Magyarországot, a zátonyra futtatott hajót, és egy luxusjachtról nézték annak süllyedését.

Mostanra azonban megint vonzó a kormánykerék, mert a hajó újra működik – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az újabb rezsicsökkentéssel a kormány végképp kihúzta a gyufát, ezért mindenki fel fog vonulni Magyarországgal szemben, bankárok, multinacionális cégek, brüsszeli bürokraták és az ő „hazai apródjaik".

Bármire készek, hogy visszacsinálják a rezsicsökkentést, visszaszerezzék az eddig elveszített pénzt, és megakadályozzák a program folytatását; „ez itt már a nehézfiúk klubja" – mondta az újraválasztott pártelnök a Fidesz XXV. kongresszusán szombaton.

A miniszterelnök szerint az ellenzék a jövő évi parlamenti választást arra akarja majd felhasználni, hogy eltörölje a bankadót, a különadókat, a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, és újra szabad kezet adjon a bankoknak, a spekulánsoknak és a multiknak. Orbán Viktor úgy véli, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz, és a harc terepe a választás.

A pártelnök úgy fogalmazott, a helyzetet felmérték, erőiket számba vették, és minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött, és fennáll.

A miniszterelnök hozzátette: a kormány egységes, a parlamenti kétharmad sértetlen, Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy a győzelem esélyével bocsátkozzon egy ilyen nehéz hazai és nemzetköz küzdelembe.

Magyarország nem hagyja magát, nem vagyunk és nem leszünk Európa szolgái – szögezte le, hozzátéve: nem vagyunk és nem leszünk sem a bankok, sem a nagyvállalatok szolgái, „mi magyarok a magunk urai vagyunk és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját házunk táján".

Orbán Viktor rögzítette: meg fogják védeni Magyarország gazdasági függetlenségét és a méltányos közteherviselés érdekében tett legújabb lépést, a rezsicsökkentést is.

A jövő évi választáson minden voksra szükség van, és az összes begyűjthető szavazatot be is kell gyűjteni – mondta a tanácskozást záró beszédében a kormányfő, felhívva a résztvevők figyelmét, hogy ehhez mindenkinek minden munkát el kell végeznie a maga területén, nem lehet kiengedni, nem lehet lazítani, lustálkodni.

„Győzni fogunk, de csak úgy (...), ha fel tudunk nőni a feladathoz" – hangsúlyozta.

Szavait azzal zárta, hogy Magyarországnak már csak egy csatát, a gazdasági függetlenség csatáját kell megnyernie. „Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, nem ad bele mindent, és nem teszi meg azt, amit a helyzet megkövetel, az jön nekem 25 évvel" – mondta Orbán Viktor a politikában eltöltött éveire utalva.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!