Orbán Viktor: vissza kell csábítanunk a fiatalokat a sportpályákra

Orbán Viktor miniszterelnök részvételével ünnepélyes keretek között avatták fel kedden a Vasas Sport Club új edzőcsarnokát. A kormányfő beszédében hangsúlyozta: ez a beruházás is mutatja, hogy a kormány nem csak a labdarúgásra áldoz jelentős összegeket. Hamarosan a többi sportág is sorra kerül, példaként az úszást hozta fel. Leszögezte, hogy a sport támogatása rendkívül fontos a kormány számára a gazdasági válság idején is, mivel a „válság utáni világra" is fel kell készülni.

„Nekünk most az egyik legfontosabb feladatunk, hogy visszacsábítsuk a fiatalokat a sportpályákra. A fiatalok közel egyharmada sportol csak rendszeresen egy olyan országban, amely az olimpiákon szerzett érmek tekintetében a nyolcadik a világon" – jelentette ki, majd a sportfejlesztésekről elmondta, hogy a 2012/13-as idényre már 48 milliárd forintnyi összeget hagytak jóvá.

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke az eseményen arról beszélt, hogy a beruházás teljes költségvetése 438 millió forint volt, amelynek hetven százalékát a társaságiadó-kedvezményekből (TAO) befolyt összegek biztosították, a fennmaradó harminc százalékot pedig a kormány támogatása adta. Ezzel a bővítéssel együtt a Fáy utcában több mint 1,3 milliárd forint állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A kézilabdacsarnok bővítése során egy kétszintes, összesen 2600 négyzetméter területű edzőcsarnokot építettek meg a Fáy utcában. A földszinten ökölvívóterem és egy erősítőterem is helyet kapott, az emeleten pedig egy szabványméretű kézilabdapályát használhatnak a fiatalok.

Az edzőcsarnok tökéletes kiegészítése a meglévő versenycsarnoknak, mivel így a terület összességében alkalmas nagyobb utánpótlás- és felnőttversenyek megrendezésére mind csapat-, mind egyéni sportágakban.

Az eseményen több vezető tisztségviselő mellett részt vett Tarlós István főpolgármester és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!