Ötvenezer szignó az embriók védelmében

Egymillió szignó kell az EU hét országában ahhoz, hogy a döntéshozók elgondolkodjanak az embriók védelmén. A nemzeti minimum 16 500 aláírás, Magyarország ennek több mint a háromszorosát teljesítette. Ötvenezer aláírás gyűlt össze a KDNP támogatásával Magyarországon az Egy közülünk akció keretében. Ennek célja, hogy az Európai Unió döntéshozói ne támogassák anyagilag az embriók elpusztításával járó kísérleteket, tevékenységeket.

Frivaldszky Edit az Együtt az Életért Egyesült elnöke, az aláírásgyűjtés magyarországi koordinátora az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: már 1,3 millió aláírásnál tartanak Európában, a magyarországi kvóta 16 500 lett volna, a nemzeti minimum háromszorosát sikerült összegyűjteni, ez rajtunk kívül másik öt országnak sikerült. Mindez azt jelenti, a magyaroknak nagyon fontos, hogy az Európai Unió döntéseiben megjelenjen a fogantatással kezdődő emberi élet védelme – magyarázta a koordinátor.

Az aláírásgyűjtés egyébként még nem zárult le, bárki aláírhat a www.egykozulunk.hu weboldalon. Frivaldszky Edit reményét fejezte ki, hogy a mostani kezdeményezés átalakíthatja a közgondolkodást Európában.

A koordinátor beszélt arról is, hogy sokan az abortuszkérdéssel kapcsolják össze az embrió védelmét. Ma Magyarországon egyébként minden harmadik babát vetetik el. Frivaldszky Edit szerint ez magyar aránynak számít, nálunk és Európában az abortusz szinte normává vált abban az esetben, ha egy nő kilátástalannak látja a jövőjét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben Magyarországon leginkább „a többedik gyermek szokott nem megszületni”, és csak ezután következik a fiatalabb korosztály, mely a karrier, tanulás, illetve egyéb okok miatt mond le a gyermekvállalásról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!