A pedagógusok nyugodtak és elégedettek

Az iskolák rendben működnek, a tanárok többsége pedig elégedett azzal, ami történt, történik – reagált a közoktatási államtitkár a szocialista Kunhalmi Ágnes kritikájára a Ma reggel című műsorban. 2014. a pedagógus-életpályamodell első teljes éve, amely a januártól megemelkedett minimálbérhez igazodva rögtön fizetésemeléssel kezdődött, a tanárok bére átlag 7-10 ezer forinttal lett több – emelte ki a közoktatásért felelős államtitkár.

„Amit a Fidesz az oktatás területén csinál, az inkvizícióhoz hasonlatos” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus bírálta a Nemzeti Tankönyvtanács létrehozását, amellyel szerinte a kormány az állami tankönyvellátás katasztrofális terjesztési problémáit kívánja orvosolni. Az állami testület, amely az állam által nyújtott szolgáltatást, valamint a fejlesztés minőségét hivatott ellenőrizni, újabb problémákat generál majd – fogalmazta meg a szocialista politikus.

Kunhalmi Ágnes nem tudja, mit beszél

A szocialista szakpolitikus szavaira a közoktatásért felelős államtitkár reagált a Ma reggelben. Hoffmann Rózsa szerint Kunhalmi Ágnes egyrészt egyszerűen nincs tisztában az inkvizíció szó jelentésével, hiszen ő életében egyetlen embert sem kínzott meg, másrészt személyes tapasztalatai azt mutatják, az iskolák rendben működnek, a pedagógusok nyugodtak, és többségükben elégedettek azzal, ami történt, történik. Nincs másról szó, mint hogy választási kampány van, és ilyenkor azok, akik a kormányrúdhoz állnának, mindent megtesznek, miközben, amikor ott álltak, nagyon sok mindent elpuskáztak – értékelte Hoffmann az ellenzéki kritikát.

Szabályozottabbá és ellenőrzőttebbé kell tenni a munkát

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: a béremelés elengedhetetlen, de csak egyik eleme annak a modellnek, amely magasabb szakmai követelményeket állított a pedagógusok elé, és keményebbé, szabályozottabbá, ellenőrzöttebbé tette a munkájukat.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a még csak idén induló, de máris sok ellenzéki kritikát kapott minősítési rendszerre is, amely szintén az életpályamodell része, és ugyancsak a kiszámíthatóságot, biztonságot erősíti. (A rendszer a pedagógus I., II. szintet, később pedig a mestertanári, majd az egyetemi docensi fizetéssel járó kutatótanári fokozat lehetőségét nyitja meg a pedagógusok előtt.) Idén alakul meg a már eddig is sokat támadott Nemzeti Pedagógus Kar is, amelynek felállását – hangsúlyozta az államtitkár – törvény írja elő, így akinek nem tetszik a testületi tagság, legfeljebb majd nem aktivizálja majd magát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!