Plusz 250 millió forint határon túli programokra

A kormány 250 millió forintot csoportosított át nemzetpolitikai tevékenység, és a határon túli magyarok programjainak illetve egyéb működési jellegű feladatainak támogatására - közölte a Nemzetpolitikai államtitkárság. A kabinet az előző szocialista kormányok által indokolatlanul elvont összegeket kívánta kompenzálni.

A Magyar Közlönyben közzétett, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes által jegyzett határozat rögzíti, hogy a kormány az államháztartásról szóló törvény alapján biztosított jogkörében azonnali hatállyal elrendeli a negyedmilliárd forint átcsoportosítását a 2010. évi központi költségvetés általános tartaléka terhére. A határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

A nemzetpolitikai államtitkárság azt közölte: a kormány ezzel a lépésével azt kívánta kompenzálni, amit az előző, szocialista kormányok indokolatlanul vontak meg a határon túli szervezetektől.

Mint kifejtették: fontos, hogy ebben a költségvetési évben ezzel segítsék elő a nemzetpolitikai célok megvalósulását, továbbá így támogassák a működési nehézségekkel küzdő szervezeteket, azok programjait.

„Bár az összeg jelképes a szervezetek igényeihez képest, a magyar kormány minden lehetőséget megragad, hogy a tőle telhető segítséget megadja” – közölte az államtitkárság.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!