Professzionálisabb munkára van szükség

Sokkal keményebb, professzionálisabb munkára van szükség, különben az oktatás sosem fog elmozdulni arról mélypontról, ahova süllyedt – jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár szerdán Barcson a Széchényi Ferenc gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón. Hoffmann Rózsa a térségi iskolaigazgatókkal és tankerületi igazgatókkal folytatott szakmai beszélgetés után azt mondta: a pedagógusok béremelésének első és második lépése megtörtént.

Ezt mindenki örömmel tudomásul is vette, de ennek az életpályának része az is, hogy fejlődést várnak el a pedagógusoktól, az oktatás, a nevelés színvonalának javulását.

Ez nem többletmunkát jelent a pedagógusoknak, hanem intenzívebb, szakmaibb és keményebb munkát – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: ezt sokan belátják, megértik, tudomásul veszik, és teszik a dolgukat. „Van kétszáz ember, aki ez ellen tiltakozott, és bojkottot hirdetett, de van most már 18 ezer, aki már ott tart, hogy a portfóliója majdnem összeállt – jegyezte meg Hoffmann Rózsa, aki közölte azt is: „mi arra készülünk, és úgy látjuk, minden esélyünk megvan arra, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség folytathatja majd a kormányzást”. Akkor pedig folytatják a megkezdett átalakításokat, mert „az irány jó”.

Folytatják a mindennapos testnevelést, az erkölcstan- és hittanoktatást, a közösségi munkát, a tanfelügyelet kiépítését, a pedagógusok minősítését, valamint a pedagógusok béremelését – mondta, hozzátéve: jelentős változást várnak attól, hogy 2015-től minden hároméves gyermek óvodába fog járni. Intenzíven foglalkoznak majd a művészeti neveléssel, „amire eddig kevés erőnk és időnk marad”, és foglalkoznak a kollégiumok helyzetével, valamint előkészítik az érettségi rendszer megújítását.

Az államtitkár az elmúlt négy évet értékelve azt mondta: „óriási változtatásokat tettünk, illetve indítottunk el minden téren. Az én szakterületem az iskolaügy, ezen pedig kiemelten mindent a megújulásnak rendeltünk alá.” Nem volt hibátlan minden intézkedésük – ismerte el, de úgy vélte, hogy ez nem is várható egy ilyen nagy rendszer gyors ütemű átalakításánál.

A gyors átalakulás problémát okozott sokaknak, ezt belátom, mégis azt kell kérnem minden oktatásügyi szereplőtől, azt mérlegelje, hogy annyira rosszak voltak már az eredmények, a visszajelzések az oktatásról, hogy nem várhattunk újabb négy évet. Ezért döntöttünk a gyors átalakulás mellett, vállalva annak minden negatív velejáróját” – mondta, hangsúlyozva: a jó szándék és a szakértelem megkérdőjelezhetetlen.

Hoffmann Rózsa szerint április 6-án arról is véleményt mondanak a választók, hogy akarnak-e egy olyan országot, ahol megint iskolák százait zárják be, pedagógusok ezreit bocsátják el, és a tanulók eredménye romlik, avagy egy olyan országot akarnak, ahol az iskolák megmaradnak, sőt újak nyílnak, ahol a pedagógusokat nem elbocsátják, hanem megbecsülik jelentős fizetésemeléssel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!