Rekord: 87 hónapja vezet a Fidesz-KDNP

Októberben is megőrizte jelentős előnyét a Fidesz–KDNP, így már 87 hónapja vezeti a közvélemény-kutatásokat. Az elmúlt hónapban, a biztos pártválasztókra vonatkoztatva a kormánypártok 49,4, az MSZP 24,2, a Jobbik 12,4, az Együtt–PM 6,4, a Gyurcsány-párt 3,8, míg az LMP 2,6 százalékon állt. Vagyis jelenleg abban az esetben is vernék a baloldalt a mostani kormánypártok, ha a balliberális ellenzék az LMP-t leszámítva összeállna. A rendszerváltás óta kormánypárt egyszer sem állt ilyen jól.

 

Bő fél évvel a következő választások előtt egyre nagyobb figyelem terelődik a közvélemény-kutató intézetek által közölt felmérésekre. Októberben összességében továbbra is azt láthattuk, hogy a Fidesz–KDNP jelentősen vezet riválisai előtt, míg az ellenzéki térfélen egyfajta status quo figyelhető meg. A mostani kormánypártok így már 2006 júliusa, vagyis 87 hónapja vezetik a felméréseket. Figyelmeztető jel lehet az elégedetlenek száma, és sok a bizonytalan szavazó, de emellett az is tény, hogy a rendszerváltás óta kormánypárt egyszer sem állt ilyen jól.
 

Az egyesült baloldalt is verné a Fidesz-KDNP

A Medián októberi kutatása azt mutatta, hogy a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP 52, az MSZP 21, a Jobbik 13, az Együtt-PM 7, a DK 4, míg az LMP 2 százalékon állt. A Századvég szerint a biztos szavazók körében Fidesz–KDNP 50-ről 51 százalékra növelte támogatóinak arányát augusztus óta, emellett erősödött a Jobbik is, jelenleg 14 százalékon áll. Ezzel szemben ebben a közegben stagnál az MSZP támogatottsága (23 százalék), és 2 százalékpontos csökkenés látható az Együtt–PM táborában (6 százalék). A Demokratikus Koalícióra a biztos szavazó pártválasztók 3, az LMP-re 2 százaléka adná a voksát. Ha az öt közvélemény-kutató adatait összeadjuk a biztos pártválasztókra vonatkoztatva, akkor azt látjuk, hogy a kormánypártok 49,4, az MSZP 24,2, a Jobbik 12,4, az Együtt–PM 6,4, a Gyurcsány-párt 3,8, míg az LMP 2,6 százalékon állt. Abban az esetben, bár ezt a mostani fejlemények nem mutatják, ha a balliberális ellenzék az LMP-t leszámítva összeállna, akkor is a Fidesz–KDNP 49,4- 34,4 arányban verné a baloldalt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!