Reményt keltőek a magyar gazdaság mutatói

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint reményt keltőek a családi adókedvezmény kiterjesztéséhez, egy demográfiai program elindításához és a pedagógus életpályamodell bevezetéséhez a magyar gazdaság mutatói. A kisebbik kormánypárt arra kéri a kabinetet, hogy már most kezdődjenek meg a családi adókedvezmény kiterjesztéséről a költségvetési kalkulációk.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

Reményt keltenek a családi adókedvezmény kiterjesztéséhez, egy demográfiai program elindításához és a pedagógus életpálya modell bevezetéséhez a magyar gazdaság mutatói.

Bizakodásra ad okot az I. negyedéves GDP adat, a tavalyi utolsó negyedévvel való összevetésben mért 0,7 százalékos növekmény. Ezzel a gazdaságot jellemző minden adat pozitívba fordult és bővülést hozhat a magyar családoknak.

A KDNP korábban elfogadta, hogy az alacsonyabb jövedelműek családi adókedvezményének teljessé tétele, illetve hogy Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár javaslata a tanárok bérének rendezésére a gazdaság teljesítményének függvénye, azzal, hogy növekedés esetén ezek a célok prioritást kell, hogy élvezzenek. Hasonlóan, a KDNP üdvözölte, hogy a GDP növekedés mértékétől függően a kormány az év második felétől demográfiai program indítását tervezi.

Magyarország eredményei egyre jobbak, a fontos mutatószámok rekordszintekre kerültek az I. negyedévben. Rekordmélységű az infláció, az 1,7 %-os pénzromlás közel 3 százalékos reálbér-növekedést jelent. Még nagyobb mértékben, csaknem 4 %-kal nő ezáltal a nyugdíjak reálértéke. A rezsicsökkentés I. üteme máris megtette hatását, az MNB inflációs céljai teljesültek, még 3 százalékos pénzromlás is bőven megfelelne egy egészséges gazdaságnak. Soha nem látott alacsony szinten adunk el államkötvényt, olcsóbb a hitelek finanszírozása, a CDS kockázati felár hét éves mélyponton áll, a befektetői várakozások mind pozitívabbak, a konjunktúra index is emelkedik.

A KDNP bízik abban, hogy tovább javulnak a gazdaság paraméterei. Arra kérjük a kormányt, hogy már most kezdődjenek meg a családi adókedvezmény kiterjesztéséről folyó költségvetési kalkulációk, értékelje a kormány a pedagógus bérrendezés költségvetési hatásait és mérlegelje a KDNP Demográfiai Kabinetjében készülő javaslatokat. A Kereszténydemokrata Néppárt reményt lát arra, hogy az ország kikerüljön a brüsszeli túlzott deficit-eljárás alól és a növekedés biztosítékában 2014-től kiteljesedjen a gyermekek utáni adókedvezmény a kiskeresetűek számára, illetve további születésszám növelő intézkedések segítsék a gyermekes családokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!