A rendkívüli időjárás miatt változások a nemzeti ünnepen

A rendkívüli időjárási viszonyok miatt számos, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából meghirdetett szabadtéri rendezvény elmarad, többet zárt térben tartanak meg. A közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót is március 15. alkalmából – jelentette be Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közölte, hogy a március 15-i szabadtéri állami rendezvények a rendkívüli időjárás miatt elmaradnak. A részletekről péntek reggel ad tájékoztatást a KIM.

A döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket.

A Belügyminisztérium arra kéri a szervezeteket, magánszemélyeket, hogy ne tartsák meg a március 15-re meghirdetett szabadtéri rendezvényeket a rendkívüli időjárási viszonyok miatt.

Több párt is jelezte már csütörtökön, hogy pénteki szabadtéri ünnepi rendezvényét nem tartja meg, vagy az eredetileg tervezett szabadtéri helyszín helyett zárt térben rendezi meg az eseményt.

Áder János államfő és Tarlós István főpolgármester közös, a Múzeumkertbe tervezett programja elmarad. A Parlament kupolatermében a Kossuth- és a Széchenyi-díjak átadását megtartják, az ünnepségen Áder János köztársasági elnök is részt vesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!