Rubovszky György ismét meghívta a mentelmi bizottság ülésére az MSZP elnökét

Levélben tájékoztatta Mesterházy Attilát Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke arról, hogy a testület úgy döntött: meghívja következő, március 24-i ülésére is a szocialisták frakcióvezetőjét annak tisztázása érdekében, hogy Simon Gábor volt MSZP-s képviselő eltitkolt százmillióinak van-e köze a politikai élethez. Felidézi: február 17-én kérte Mesterházy Attilát, adjon felvilágosítást arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy az ügyben felmerült összeg nem függ össze Simon Gábor politikai tevékenységével, de nem kapott választ.

Rubovszky György Mesterházy Attilának címzett levelében úgy fogalmaz: a bizottság eddigi vizsgálódása során egyetlen adat merült fel arra, hogy az eltitkolt pénznek nincsen köze a politikai élethez, ez pedig Mesterházy Attila nyilvánosan tett nyilatkozata. Ha ez a nyilatkozat hitelt érdemlően bebizonyosodik, okafogyottá válik az a kérdés, hogy az eltitkolt százmilliók összefüggésben állhatnak-e Simon Gábor országgyűlési képviselői, illetve MSZP-elnökhelyettesi tisztségével.   

Azt írta, a kérdés tisztázása a politikai felelősség szempontjából feltétlenül szükséges, és a tisztázás fontosságát Simon Gábor idő közben megtörtént őrizetbe vétele csak fokozza. Kérte Mesterházy Attilát, hogy ha a bizottság ülésén nem tud megjelenni, részletesen tárja fel azokat az okokat, amelyek alapján azt nyilatkozta, hogy a kérdéses összeg Simon Gábor előéletéből származó forrásfelhalmozás.   

Rubovszky György felidézi: február 17-én kérte Mesterházy Attilát, adjon felvilágosítást arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy az ügyben felmerült összeg nem függ össze Simon Gábor politikai tevékenységével, de nem kapott választ.   

Rubovszky György arra is emlékeztet, hogy március 3-án a mentelmi bizottság úgy döntött, meghívja Mesterházy Attilát, és az említett kérdést tisztázni kívánja. Erre adott válaszában az MSZP frakcióvezetője kitért a vagyonnyilatkozat lefoglalására, továbbá közölte, hogy a „mentelmi bizottságnak a már rendelkezésre álló vagyonnyilatkozatokban szereplő adatkörön túl további adat kezelésére nincsen törvényes lehetősége”, és hogy további információkkal nem rendelkezik, a bizottsági ülésre nem megy el. A meghívásnak nem is tett eleget, pedig a levélre még azon a napon választ kapott, amelyben szerepelt, hogy a testület mely határozat felhatalmazása alapján dolgozik - tartalmazza a bizottsági elnök levele.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!