Sajnálatos, hogy május elsején vörös csillaggal lehet majd felvonulni

A Kereszténydemokrata Néppárt elfogadja az Alkotmánybíróság határozatát, de azt sajnálatosnak tartja, hogy május elsején bárki szabadon „menetelhet” majd sarló-kalapácsos jelvénnyel vagy vörös csillaggal a ruháján. A kisebbik kormánypárt ezt az Alkotmánybíróság keddi határozatára reagálva közölte az MTI-vel. Az Ab döntését azzal indokolta, hogy a jelenlegi Btk.-szabályozás túl tág, nem kellően világos és körülhatárolt.

Azt írták, elfogadják az Alkotmánybíróság határozatát, amelyet az önkényuralmi jelképek használatával kapcsolatban tett, a KDNP ugyanakkor hangsúlyozza, hogy „a steril jogi szempontok” mellett az Ab-döntés társadalmi hatásait is figyelembe kell venni.

Az Ab az önkényuralmi – nemzetiszocialista és kommunista diktatúrákkal kapcsolatos – jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi (Btk.) paragrafus megsemmisítéséről hozott döntését azzal indokolta, hogy az önkényuralmi jelképek büntetőjogi fenyegetettsége az emberi méltóság és az alkotmányos értékrend védelme érdekében indokolt lehet, ám a jelenlegi Btk.-szabályozás túl tág, nem kellően világos és körülhatárolt, mivel a jelképhasználatot általában rendeli büntetni, jóllehet a célzatnak, az elkövetés módjának vagy a kiváltott eredménynek a figyelembevétele az egyes szimbólumok esetében elengedhetetlen lehet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!