Segítő kezek az idősekért – Szob városa is csatlakozott

Szob városa is csatlakozott a „Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel” országos mintaprogramhoz.  Az eseményről Jeneiné dr. Rubovszky Csilla idősügyi miniszteri biztos asszony, Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, a térség képviselője és Remitzky Zoltán, Szob polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Harrach Péter bevezetőjében hangsúlyozta, a KDNP által támogatott kezdeményezés beleillik a párt emberközpontú politikájába, amely élhetőbb és a normákat követő világot igyekszik építeni. A program 40 önkormányzatnál indul el, amelynek során 377 közfoglalkoztatottnak, kilenc hónapos időtartamra tudnak munkát biztosítani.

Remiczky Zoltán polgármester hozzátette, Szob városa az elsők között csatlakozott a 80 év felettieket segítő programhoz, amellyel négy helyi embernek biztosítanak munkát.

Rubovszky Csilla miniszteri biztos ismertette az önkéntesére és közösségi szolgálatra épülő projekt részleteit, amelyet az önkormányzatokkal együtt alakítottak ki. Mint elmondta a program négy pillérre épül, a szociális alapellátásra, a diákok 50 órás közösségi szolgálatára, a kortárs önkéntesekre, és a közfoglalkoztatottakra. Ez utóbbi kapcsán kiemelte, hogy a „segítő kezek” elsősorban nőknek biztosít munkalehetőséget. A miniszteri biztos úgy tapasztalja, az önálló életvitelű idősek legnagyobb problémái a magány, és a bűncselekményektől való félelem. A fiatalok és kortárs önkéntesek segítséget és társaságot nyújtanak, míg a BM áldozatvédelmi programja, amely szintén kapcsolódik a projekthez, az idősek biztonságérzetét növelheti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!