Semjén Zsolt állami kitüntetéseket adott át Kolozsváron

Állami kitüntetéseket adott át Kolozsváron Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki ezen a napon ünnepélyes állampolgársági eskütételi ünnepségen is részt vett. A kolozsvári Szentmihály Római Katolikus Nőszövetség dísztermében több olyan neves erdélyi személyiségnek adott át állami kitüntetést, aki a magyar tudományosság, a magyar kultúra területén jelentős teljesítményt nyújtott.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át dr. Kovács András művészettörténész, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) tanára, az MTA külső tagja, Maros Dezső gépészmérnök, a Műszaki Egyetem tanára, a Román Akadémia főkutatója, Tőkés István nyugalmazott teológiaprofesszor, az Erdélyi Református Egyházkerület volt püspök-helyettese.
    
Semjén Zsolt a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adta át Nagy Pál irodalomtörténésznek, kritikusnak és szerkesztőnek, Mihály Ferencnek, a BBTE oktatójának, Murádin Lászlónak, a Román Akadémia főmunkatársának, a Nyelv- és Irodalomtudomány Közlemények nyugalmazott főszerkesztőjének, Sipos László festő- és grafikusművésznek, a Romániai Képzőművészek Szövetsége tagjának.
    
Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott Emődi Tamás, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület tanácsosa.
    
Semjén Zsolt a magyar főkonzulátus várótermében részt vett a honosítást igénylők állampolgári eskütételi ünnepségén, majd megkoszorúzta Márton Áron emlékművét.

+

Tőkés László is letette az állampolgársági esküt

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, az Európai Parlament alelnöke is letette hétfőn az állampolgársági esküt Kolozsváron a frissen magyar állampolgárságot szerzett erdélyiek  csoportjával együtt.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Wetzel Tamás, a könnyített honosításért felelős miniszteri biztos és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár jelenlétében rendezett ünnepségen ugyancsak esküt tett a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) központi szervezőcsapata is, így Sándor Krisztina, a MIT elnöke, valamint Bozsó Imre Lehel, Vadász-Szatmári Huba és Tőkés Lehel, a MIT alelnökei.
   
Csíkszeredában délelőtt rendeztek eskütételi ünnepséget, amelyen vendégként jelen volt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. A frissen magyar állampolgárságot szerzettek között volt Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke és Szilágyi Árpád, a Volt Politikai Foglyok Szövetségének elnöke. Kedden további ünnepélyes eskütétel lesz Csíkszeredában, ezen meghívott vendégként lesz jelen Semjén Zsolt is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!