Semjén Zsolt Brisbane-ben találkozott a magyar közösséggel

Ausztráliai körútján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Brisbane-ben a helyi magyar közösségek civil és egyházi vezetőivel találkozott. Ezt követően a Victoria állam magyarsága által rendezett eseményen ismertette a magyar kormány nemzetpolitikáját, az egyszerűsített honosítási eljárást és szólt a Nemzeti Regiszterről is. A  miniszterelnök-helyettes ausztráliai útja során megbeszéléseket folytatott kormányzati politikusokkal és a gazdasági élet meghatározó képviselőivel is.

Október 24-én Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes ausztráliai látogatása során Canberrában felszólalt a földrész magyar szervezeteinek konferenciáján, ahol a résztvevők üdvözölték a kormány nemzetpolitikai munkáját, emellett megnyugvással fogadták bejelentését, hogy a Duna Televízió adását továbbra is láthatják az anyaországtól távol élő magyarok.

A helyi magyar református közösség vezetője gyűjtésre szólította fel a híveket, az adományokkal a magyar államadósság csökkentéséhez szeretnének erejükhöz mérten hozzájárulni.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes ausztráliai útja során megbeszéléseket folytatott kormányzati politikusokkal és a gazdasági élet meghatározó képviselőivel, valamint az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban is tájékoztatta a magyarság képviselőit.

Október 23-án, hazánk nemzeti ünnepén beszédet mondott Sydneyben és magas állami kitüntetéseket adott át az emigráció összetartásában kiemelkedő munkát végző személyeknek az ausztráliai magyarság rendezvényén. 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!