Semjén Zsolt és a román kormányfő is részt vesz az RMDSZ kongresszusán

Victor Ponta román kormányfő és Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes is részt vesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszeredai kongresszusán – nyilatkozta az RMDSZ elnöke a Magyar Távirati Iroda kérdésére kolozsvári sajtótájékoztatóján.  A tanácskozáson a szövetség módosítja programját, alapszabályát. Tisztújításra nem kerül sor a kongresszuson.

Kelemen Hunor elmondta, mind a romániai, mind a magyarországi parlamenti pártok többségének elnökeit meghívták a csíkszeredai rendezvényre. Romániából Victor Ponta miniszterelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Crin Antonescu felsőházi elnök, a szintén kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és Vasile Blaga, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke igazolta vissza részvételét.

Magyarországról Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke fogadta el a meghívást. Kelemen Hunor elmondta, a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) minden bizonnyal Ujhelyi István képviseli majd a kongresszuson.

Az RMDSZ május 25-én tartja soros kongresszusát, amelyen a szövetség módosítja programját, alapszabályát. Tisztújításra nem kerül sor a kongresszuson.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!