Soltész: egyre több fogyatékos ember tud elhelyezkedni

Adatrögzítői és számítástechnikai munkát végez 140 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember egy bank megbízásából Budapesten. Az új munkahelyek az Új Széchenyi Terv keretében indult képzési programnak köszönhetők – közölte Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós a több mint 1400 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató ERFO Nonprofit Kft.-nél tett látogatásán ismertette a Rehabilitáció–Érték–Változás (RÉV) elnevezésű program részleteit, amelynek lényege, hogy különböző képzésekkel segítsék a fogyatékos emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatását.

Közölte, egyre több nagy cég jelentkezik, hogy szívesen foglalkoztatna megváltozott munkaképességű embereket. Egyre több üzletlánc keresi az általuk készített termékeket, és van, ahol már külön polcokon kínálják ezeket. Azt mondta, az utóbbi években elindított képzési programok „most érnek be”, így egyre több fogyatékos ember tud elhelyezkedni. Már tízezerrel több megváltozott munkaképességű ember dolgozik, mint néhány éve, a programok indításakor – tette hozzá.

Bernáth Ildikó, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő projekteket támogató szakmapolitikai koordinációs testület elnöke emlékeztetett arra, hogy a 4,9 milliárd forint összegű RÉV-programban három – fogyatékosokat nagy számban foglalkoztató – nonprofit cég vesz részt, és már 5000 ember alapvető és szakmai képzése indult meg. Országszerte 94 telephelyen tartják a képzéseket. A telephelyek többsége vidéken, egy részük hátrányos térségben található.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!