Stephen Biller kitüntetése

A magyar kisebbségek jogainak európai szinten történő képviselete területén szerzett érdemei elismeréseként Stephen Thomas Attila Billernek, az Európai Néppárt frakciójának az Egyesült Királyságot képviselő egykori tagjának Áder János köztársasági elnök – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta. A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke adta át az Országházban.

Stephen Thomas Attila Biller munkássága során sokszor megmutatkozott magyar származásából fakadó elhivatottsága és tettre készsége az iránt az ország iránt, ahová gyökerei nyúlnak. Szemléletmódjának kialakulásában nagy szerepet játszott pozsonyi születésű édesanyja, aki magyar szülők gyermekeként fiába is átplántálta a magyarok iránti elkötelezettséget. Meghatározó volt az Egyesült Királyságban lelkészi szolgálatot végző Ispánki Bélának a szerepe is, aki arra sarkallta, hogy munkája során a magyarok érdekeiért is lépjen fel. Ezen ösztönzések eredményeként Stephen Thomas Attila Biller európai uniós tisztviselőként számos alkalommal törekedett a magyarok érdekeinek európai szintű képviseletére.

A Robert Schumann Alapítvány főtitkár-helyetteseként kidolgozott egy a volt KGST országok fiatal, új politikai mozgalmainak szóló gyakornoki programot, amely során több mint 500 fiatal kapott meghívást az Európai Parlamentbe, ahol politikai és társadalomtudományi képzésben részesültek. Számos jelentős magyar közéleti személyiség vett részt ezen a programon. 

Az Európai Parlamenten kívül más színtereken is segítette a magyar törekvéseket. A rendszerváltoztatás idején a brit konzervatívok emberi és anyagi támogatással vettek részt a magyarországi választások előkészítésében, s ebben a segítségnyújtásban Stephen Biller fontos szerepet játszott. Közreműködésével megalakult a Brit Konzervatívok Bizottsága Kelet- és Közép-Európáért, melynek tagjai Magyarországot bejárva első kézből szerezhettek ismereteket a rendszerváltoztatással a felszínre került kérdésekről.

Stephen Biller munkájával jelentős szerepet játszott abban is, hogy Magyarországot és a külhoni magyar kisebbséget érintő kérdések Nyugat-Európa számára is érthetőek legyenek.

Nemcsak közéleti tevékenységében, de magánéletében is központi kérdés a magyarság: három gyermekét a magyar és lengyel felmenők iránti tisztelet szellemében nevelte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!