Szent István tettei nélkül ma aligha beszélhetnénk önálló magyar nemzetről

Orbán Viktor kormányfő szerint Szent István király tettei nélkül ma aligha beszélhetnénk önálló magyar nemzetről, hiszen első országvezetőnk nagyszerű államférfiként túllépett az ország mindennapi kormányzásához szükséges küzdelmeken, taktikákon, és az emberek összekapcsolásával egyben tartotta a magyar nemzetet. A miniszterelnök erről Székesfehérváron, a zsúfolásig megtelt Városház téren beszélt a Szent István emlékév alkalmából.

A kormány mai székesfehérvári ülése tiszteletadás és főhajtás. Fejet hajtunk e nagyszerű városunk történelmi érdemei előtt és tisztelettel adózunk mai lakói iránt – mondta Orbán Viktor. A kormány azzal, hogy Székesfehérváron tartja ülését, elismeri azt az életerőt, melynek a fehérváriak újra és újra jelét adják – emelte ki a miniszterelnök. Önök 807 kisebb-nagyobb fejlesztést indítottak meg a kormánnyal közösen, melyekből már 378 meg is valósult. Ez a szám pedig még gyarapodhat is a mai kormányülésen – tette hozzá.

A kormány tiszteletét fejezte ki az a lépés is, amellyel átvállalta a város adósságának 70 százalékát, 9,5 milliárd forintot. Kiváltotta ezzel a várost és polgárait a fenyegető adósrabszolgaság megpróbáltatásaiból – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: amikor Istvánra emlékezünk, egy nagyszerű államférfi képét látjuk. Ők azok, akik egyben tartják a magyar nemzetet, hiszen a kötelékek időről időre meglazulnak, és ha valaki nem erősíti meg a megereszkedett abroncsokat, a dongák széthullanak. Így enyésztek el tucatszám Európa hajdanvolt nemzetei, melyeknek már a nevét is elfeledtük. Hogy mi magyarok ezt a sorsot elkerültük, államférfiak hosszú sorának köszönhettük. Közöttük első helyen István király áll – húzta alá a miniszterelnök.

„Nem csak egy jó vezető képét idézzük fel, hanem egy jó férj, egy jó apa, egy jó keresztény, vagyis egy jó ember képét is” – mondta. Orbán Viktor végezetül, miután idézett Szent István Intelmeiből, azt kérte a fehérváriaktól, legyenek hűséges őrzői és képviselői ezeknek az intelmeknek, melyek nélkül ma sem állhat fenn erős haza, szerető család és boldog ember.

A kormányfő és Cser-Palkovics András polgármester a Városház téri ünnepséget megelőzően a nemzeti emlékhelyen virágot helyezett el Szent István király szarkofágjánál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!