Szinten kell tartani a kohéziós- és agrárkiadásokat

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága nagy többséggel elfogadta a 2014-2020-as időszak pénzügyi kerettervéről szóló időközi jelentését. Magyar nemzeti érdek szempontjából rendkívül fontos, hogy az időközi jelentés is kimondja: a Parlament szerint a kohéziós és agrárkiadásokat legalább a 2007-2013-as keretterv szintjein kell tartani 2014 után is – mondta Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt Európai Parlamenti képviselője.

A jelentés a Parlament jelenlegi tárgyalási álláspontját tartalmazza és azt – várhatóan még a témával foglalkozó novemberi Európai Tanács előtt - a képviselők a plenáris ülésen is meg fogják erősíteni.

Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő az időközi jelentéssel kapcsolatban kiemelte: a Parlament csak igent vagy nemet mondhat a Tanács rendelettervezetére, ugyanakkor folyamatosan jelzi azokat a prioritásokat, amelyek számára fontosak. Ennek a folyamatnak része ez a jelentés is, melynek célja az, hogy a novemberi – állam- és kormányfők által alkotott – Európai Tanács ülés előtt megjelölje, melyek azok a pontok, amelyeket a parlamenti igenhez szükségesnek tart.

Magyar nemzeti érdek szempontjából rendkívül fontos, hogy ez a jelentés is kimondja: a Parlament szerint a felzárkóztatási és mezőgazdasági kiadásokat legalább a jelenlegi keretterv szintjein kell tartani 2014 után is. Néppárti siker, hogy a Parlament tavaly júniusi első jelentése óta, minden megnyilatkozásában kiemelten fontos területként kezeli a kohéziós politikát és a közös agrárpolitikát. A források szinten tartásának szükségességében egyetértés van a képviselők között—értékelte a szavazás eredményét Surján László.

Az időközi jelentésről az Európai Parlament október 23-án, a strasbourgi plenáris ülésen szavaz

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!