A szocialisták leleplezték önmagukat

A képviselők a magyar állampolgárok felhatalmazása alapján felvették uniós fizetésüket, ám arra használták fel a hónapokat, hogy Magyarország ellen fogadtassanak el deklarációt – jelentette ki Az Estében a KDNP alelnöke. Rétvári Bence Az Estében úgy fogalmazott, a szocialisták leleplezték önmagukat. Mint mondta: ez nem is Tavares-jelentés, hanem Tabajdi-jelentés, mert Herczog Edit írásából kiderül, Tabajdi Csaba és Göncz Kinga sokat tettek az előkészítésében.

A KDNP alelnöke szerint ez egy szocialista deklaráció volt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a jelentés elfogadása után semmilyen eljárás nem indult Magyarország ellen.

Rétvári Bence szerint egyértelmű a helyzet, és Mesterházy Attila bármennyire is próbálja tagadni vagy kettős beszéddel menteni azt, ami történt, Herczog Edit internetes bejegyzésében egyértelművé tette, hogy az ő munkájuk révén jött létre a Tavares-jelentés, és ők voltak azok, akik Magyarország ellen hamis vádakat fogalmaztak meg, mert a jelentésben ténybeli tévedések, csúsztatások, félremagyarázások szerepelnek – mondta.

A politikus Az Estében arról is beszélt, hogy a képviselők felvették az uniós fizetésüket a magyar állampolgárok felhatalmazása alapján, s arra használták fel a hónapokat, hogy Magyarország ellen fogadtassanak el deklarációt.

„A szocialista párt saját kampánycélra akarta felhasználni az Európai Parlamentet, (…) s kerülő, álnok módon az egész ország jó hírnevét nemcsak kockára tették, de igyekeztek rontani is rajta csak azért, hogy a saját politikai esélyüket javítsák” – nyilatkozta Az Estében.
 

Elfogadhatatlan, hogy magyar képviselők fogjanak össze az ország ellenfeleivel – erről beszélt Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. A kormányfő azt mondta: a pártok között lehetnek viták, de ezeket alá kell rendelni a nemzeti érdekeknek.

Mesterházy Attila a hétvégén azt mondta, a szocialista párt nem vett részt a Magyarországot elítélő jelentés előkészítésében, Herczog Edit, az MSZP egyik brüsszeli képviselője viszont arról beszélt, hogy részt vettek, de – szavai szerint – ők azért küzdöttek, hogy a szankciók kikerüljenek belőle.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!