Találkozó a G-9 csoport nagyköveteivel

A Fidesz elnöke April Foley, az Egyesült Államok nagykövetének meghívására ebéden találkozott a Magyarországon legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel.

A G-9 csoport - Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország - 2007 óta segíti a Transparency International munkáját Magyarország korrupciós kockázatainak felmérésében, a magyar parlamentáris, igazgatási, igazságszolgáltatási, választási és pártrendszer valamint a befektetői környezet átvilágításában.

A megbeszélésen szó esett a Fidesz számára kiemelkedően fontos korrupcióellenes küzdelem legfontosabb területeiről, így a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az információszabadságról, a médiáról, a párfinanszírozásról, a közszolgálat átpolitizáltságáról, valamint az igazságszolgáltatás és a rendőrség korrupciójáról, az Állami Számvevőszék hatáskörének elégtelenségéről. Orbán Viktor kifejtette: a polgári kormány mindig betartotta az üzleti élet szereplőivel kötött valamennyi megállapodását, ami biztos alapot jelentett a kiszámítható és stabil gazdasági növekedéshez.

A Fidesz elnöke ugyanakkor kijelentette: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni a korrupció visszaszorítása érdekében, inkább csak a nemzetközi kötelezettségeinknek való felszínes megfelelési törekvéseket lehet látni. A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!