Több palesztin hallgató tanulhat Magyarországon

A betlehemi Születés templomának felújításáról és a Magyarországon tanuló palesztin hallgatók számának növeléséről volt szó többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Ziad Bandak miniszter, Mahmúd Abbasz palesztin elnök keresztényügyi tanácsadója megbeszélésén. Semjén Zsolt hangsúlyozta: eddig kilenc palesztin diákot támogatott ösztöndíjjal a magyar kormány, most számukat tizenegyre emelik.

A kormányfő helyettese a találkozó után újságírók előtt emlékeztetett arra, hogy a betlehemi Születés templomának javítási munkálatait a magyar kormány 100 ezer euróval segíti.

Magyarország a kereszténységet a Szentföldről kapta, ezért a kormány fontosnak tartotta, hogy a külföldi államok közül elsőként hozzájáruljon a bazilika felújítási munkálataihoz – emelte ki Semjén Zsolt.

Ziad Bandak rámutatott, hogy Magyarország elsőként segítette a Születés templomának felújítását, és ezt a példát követték később más államok is.

A keresztényügyi tanácsadó elmondta: a találkozón megbeszélték azokat a témákat, amelyek a két ország kölcsönös együttműködését elősegíthetik. Példaként az oktatás mellett gazdasági és egyházi témákat említett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!