Történelmi győzelem a Ferencvárosban

A ferencvárosi időközi választás üzenete, hogy az emberek alkalmatlannak tartják a jelenlegi kormányzatot arra, hogy kivezesse Magyarországot a válságból. Bácskai János, a Fidesz–KDNP színeiben nagy fölénnyel mandátumot szerző politikus mai sajtótájékoztatóján kijelentette: Ferencváros elindította a változás évét. Szijjártó Péter, a Fidesz-KDNP történelmi győzelméről beszélt.

Bácskai János szerint az eredmény egyértelműen azt jelenti, hogy Ferencváros elindította a változás évét, és bizonyosan számítanak az országban máshol is arra, hogy hasonló eredmények fognak születni akár időközi választásokon, akár az európai parlamenti választáson. Úgy vélte, hogy a rá leadott 60 százalék feletti szavazatarány egyrészt visszaigazolja a közvélemény-kutatások adatait, másrészt jelzi, hogy az emberek döntő többsége azt szeretné, ha véget érne a kormány vesszőfutása, ha változás lenne az országban, és ezt a változást a Fideszre bíznák.

Egyértelmű az emberek üzenete: elegük van a kudarcokból és alkalmatlannak tartják a jelenlegi kormányt, hogy kivezesse az országot a válságból – jelentette ki a politikus, akivel a parlamentben 162 fősre nő majd a Fidesz és a KDNP frakciószövetsége.

Bácskai János a közel 30 százalékos részvételi arányt „nagyon szép eredménynek” tartotta és köszönetet mondott azoknak a ferencvárosi polgároknak, akik „átérezték a helyzet komolyságát” és elmentek szavazni. Mint mondta, egyértelműen kudarcot vallott az MSZP és SZDSZ törekvése, hogy eredménytelen legyen szavazás és az emberek ne menjenek el voksolni. Kérdésre válaszolva Bácskai János úgy vélte, önmagáért beszél az, hogy a választáson szocialista ellenfele, Bánsághi Tamás 27 százalékot szerzett, vagyis a mintegy 9.000 szavazóból még 2.500 sem gondolta úgy, hogy rá szavaz, miközben az előző választásokon az MSZP jelöltje több mint 7.000 szavazatot kapott.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az eredményt a Fidesz-KDNP frakciószövetség történelmi győzelmének nevezte, hiszen soha nem fordult még elő, hogy időközi választáson a jobboldal jelöltje olyan választókörzetben győzzön, ahol előzőleg baloldali képviselőt választottak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!