Tovább nőtt a Fidesz-KDNP szövetség támogatottsága

A teljes népességben a Fidesz 2 százalékponttal, az MSZP és a Jobbik 1-1 százalékponttal növelte támogatói körét, míg a szavazókorú lakosság egyharmada egyik pártot sem támogatná – derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet júliusban végzett felméréséből. A pártok és képviselők népszerűsége gyakorlatilag nem változott, a 10 legnépszerűbb politikus között csak kormánypártiak szerepelnek.

A Fidesz szimpatizánsai közül 55, a szocialisták 60, míg a jobbikos szimpatizánsok közül 61 százalék vallotta magát „biztos” szavazónak. A felmérés rámutat, hogy a választani tudó „biztos” szavazók körében a kormánypártiak aránya (a teljes népességben mért emelkedés ellenére) 51 százalékra csökkent.

A kormányoldal és az ellenzék támogatottságának különbsége ebben a körben már csak 5 százalékpont, holott a kormánypárti fölény januárban még 34 százalékpontra rúgott. A Medián által júliusban végzett felmérésből az is kiderül, hogy az ezt megelőző hónaphoz képest javult a kormány munkájának megítélése.

A politikusok ismertségét és népszerűségét illetően továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök áll az élen. Őt követi Schmitt Pál, Pokorni Zoltán és Kósa Lajos. Ami az ellenzéket illeti, Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke és országgyűlési frakciójának vezetője a piackutató intézet által közölt, 20 legismertebb, vezető beosztású politikust felvonultató listán csak az utolsó helyek egyikét tudta elfoglalni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!