Új elnöke van az Oktatási Hivatalnak

Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének korábbi elnökét kérte fel a nemzeti erőforrás minisztere az Oktatási Hivatal elnökének – jelentette be Hoffmann Rózsa budapesti sajtótájékoztatóján. Az oktatási államtitkár felidézte, hogy a hivatal korábbi elnöke, Bakonyi László július közepén felajánlotta lemondását, amit ő elfogadott. Hozzátette: a hivatal élére olyan vezetőt kerestek, akit ismer és elfogad a szakma.
   

Olyan elnököt kerestek az Oktatási Hivatal élére, aki személyében reprezentálja azt a megváltozott értékrendet, amit az oktatásirányításban közvetíteni akarnak – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: a pedagógusok állnak az oktatásirányítás középpontjában, csak így tudnak gyermekközpontú iskolákat és oktatást kialakítani. A hivatal új feladatai között az új országos szakmai ellenőrzési és értékelési rendszer kialakítását említette, amihez olyan hivatal háttér szükséges, amely a szakértők képzését koordinálja, ellenőrzi, felügyeli.
   
Kerpen Gábor az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladatának az őszi érettségik zavartalan lebonyolítását nevezte. Kitért arra is, hogy információi szerint az Oktatási Hivatal jelentős hiánnyal küzd, ezt meg kell vizsgálni, s ki kell deríteni, ha így van, mi ennek az oka. Hozzátette: azért vállalta el a hivatal vezetését, mert az államtitkár által megfogalmazott oktatáspolitikai célok, azaz, hogy a pedagógus- és minőségközpontú oktatás együtt jelenti a diákközpontú oktatást, személyében is közel áll hozzá. Mindent meg kell tenni, hogy az Oktatási Hivatal működése ebbe az irányba forduljon, kiemelve: nem büntető, hanem segítő értékelésre van szükség, ennek a rendszerét fenn kell tartani és javítani kell.
   
Kerpen Gábor 1962-ben született Budapesten, 1986-ban szerzett diplomát az ELTE matematika-fizika szakán, majd középiskolai tanárként dolgozott. 1993-ban lépett be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetébe, amelynek 2002-2010 között volt az elnöke.

Az államtitkár felidézte, hogy Oktatási Hivatal jogelődje 11 éve jött létre. A hivatal jelenlegi formájában 2007 óta működik. Hatáskörébe tartozik többek között a közoktatásban a középfokú felvételik lebonyolítása, az érettségi vizsgák, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek és egyéb tanulmányi versenyek megszervezése, a felsőoktatási felvételik lebonyolítása, pedagógus-továbbképzések akkreditálása. A hivatal biztosítja az oktatási rendszerben a több mint ötezer intézmény és az oktatásirányítás közötti vérkeringést – mondta Hoffmann Rózsa.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!