Új program a megváltozott munkaképességűek szakképzésében

A Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon egy speciális program keretében a megváltozott munkaképességű emberek szakképzését egyénre szabottabbá tenné. A cél az, hogy érdemi munkához jussanak a végzettek és a jelenlegi 10 százalékos elhelyezkedési arányt a többszörösére növeljék. Harrach Péter kifejtette, a szakma, a hatóság és a finanszírozó is egyöntetűen támogatja a programot. 

A Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon igazgatója Mikesy György prezentációval egybekötött tájékoztatást tartott egy új, speciális szakképzési program elindításának terveiről a szakmai, a gazdasági, és hatósági érdekelteknek. A program célja, hogy a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező, megváltozott munkaképességű emberek valóban érdemi munkához jussanak, mert jelenleg 90 százalékuk nem tud elhelyezkedni. Ez súlyos szociális teher az államnak. A „Speciális Hídprogram” keretében, mely elnevezés még munkaközi, az intézmény tervei szerint az oktatás megkezdése előtt, úgynevezett „diagnosztikai szakvélemény” elkészítésére kerülne sor, vagyis felmérésekkel előre megterveznék, kinek milyen képzésben érdemes részt vennie, és ezek a képzések részben igazodnának az egyéni képességekhez.

A programhoz kapcsolódna a váci Ferences rendi kolostor felújítása, amelynek épületében az iskola speciális „hídprogramja” kapna otthont, illetve olyan multifunkcionális irodák, szolgáltató egységek, amelyek az intézmény további fenntartását biztosítani tudják. A váci Ferences Rendház 25 évre, ingyenes használatra felajánlotta az épületet.

Tarnai Richárd Pest megye kereszténydemokrata kormánymegbízottja elmondta, a kormányhivatal felvette az elképzelést a megvalósítási tervei közé, és minden hatósági eljárási segítséget megad.

Harrach Péter kifejtette, szakmai kezdeményezésről van szó, amelyhez állami garanciavállalás kapcsolódik, és a tervezett működtetés is megalapozott.  – A szakma, a hatóság és a finanszírozó is egyöntetűen támogatja a programot. A kormánynak fontos a szakképzés tekintélyének helyreállítása, és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása. A váci program sikere az ország egészére kihat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!