Újraindítja az otthonteremtési programot a kormány

Magyarországnak készen kell állnia arra, hogy 2014-re a legversenyképesebb környezetet biztosítsa a vállalkozások számára egész Európában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóján, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott a Parlamentben. Válság idején van értelme otthonteremtési programot indítani egy olyan országban, ahol komoly probléma a devizahitelesek ügye – tette hozzá.

Magyarországnak készen kell állnia arra, hogy 2014-re a legversenyképesebb környezetet biztosítsa a vállalkozások számára egész Európában – hívta föl a figyelmet a miniszterelnök. Az új forintalapú otthonteremtési program felfutási ideje legalább egy év – mondta Orbán. Viktor

A miniszterelnök hozzátette, hogy a gazdasági növekedés nehezen képzelhető el az építőipar jó teljesítménye nélkül. Ezen a területen folyamatos a visszaesés, ezért az egész összgazdasági teljesítmény is romlik.

Orbán Viktore bejelentette a szocpol visszaállítását. Akik gyermeket vállalnak, azok tisztességes otthonhoz jussanak – mondta a miniszterelnök. Csak azok jutnak szocpol támogatáshoz, akiknél a család egyik tagja rendelkezik munkahellyel – tette hozzá. „Szocpol támogatáshoz csak az juthat hozzá, akinek nincsen köztartozása.” Orbán Viktor kijelentette, hogy az új otthonteremtési programban a szocpol rendszer kijavított változata fog visszatérni.

– Az új rendszerben figyelembe vesszük az otthon nagyságát és a gyermekek számát, valamint egy energiatakarékossági elemet is beemelünk – hangsúlyozta Matolcsy György. Két gyerek esetére 800 ezer forinttól 1,3 millió forintig kaphat szocpol támogatást az otthonteremtéshez az adott család, három gyerek esetén 1,3-2 millió között kaphat támogatást, míg négy vagy több gyermek nevelése esetén 1,6-2,5 milliót – jelentette be a miniszter. – 2012-ben négyezer család fogja tudni igényelni, amit beterveztünk a jövő évi büdzsébe – tette hozzá.

Matolcsy György elmondta, hogy a kamattámogatási rendszert új lakás vásárlására, valamint felújításra is igénybe lehet venni, valamint a jelzáloghitellel rendelkezők is hozzájuthatnak. Ez a rendszer 3-5 ezer család számára lesz elérhető, rá a jövő évi büdzsében több mint hárommilliárd forint jut. A kamattámogatás akkor indul, amikor erre Brüsszel zöld jelzést ad – mutatott rá Matolcsy.

– A korábbi rendszer káros kinövéseit célzott módon oldjuk meg, ráadásul a büdzsét sem terheli meg több száz milliárd forinttal – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György bízik benne, hogy egy éven belül jelentkezik az eredménye ennek a programnak. „Ha jól megy a program, akkor szóba kerülhet a kiszélesítése is.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!