Változatlanul Sólyom László és Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus

Az MSZP és az SZDSZ körül folyamatossá vált botrányok láthatóan kihatnak az egész politikai elit presztizsére, a Szonda Ipsos Népszabadság számára készített augusztusi közvélemény-kutatásból egyértelműen kiolvasható, hogy a közéleti szereplők megítélése mélyponton van, a százfokú értékelő skálán ezúttal 29 pont az összesített népszerűségi mutató. A középérték közelében csak Sólyom László és Orbán Viktor találhatók, a többiekről egyértelműen kedvezőtlen képet alkotnak a választók.

A szavazótáborok csak mérsékelten állnak ki kedvenc pártjuk politikusai mellett: 60 körüli pontszámmal. A bizonytalan választók szinte minden közéleti szereplővel elégedetlenek, amit 25-30 közötti pontszámokkal fejeznek ki – olvasható a kutatás eredményeinek összefoglalójában.

Demszky Gábort sem hagyta érintetlenül a presztízsvesztés, az utóbbi időben tovább gyengült a pozíciója. Retkes Attila SZDSZ-elnökké választása óta a lakosság négytizede számára vált ismert politikussá. Nem lett népszerű, a rangsor vége felé található. Vona Gábor a vidéki kisvárosokban és a falvakban, az alapfokú végzettségűek és a 30 év alattiak körében lett népszerűbb. E csoportokban már korábban is kedveltebb volt az átlagosnál, a mostani 7-8 pontos javulás felerősítette megítélésének karakteres társadalmi sajátosságait – áll a lista érdekességeit kiemelő és magyarázó szövegben.

A középérték közelében elhelyezkedő két politikus – Sólyom László (49 pont) és Orbán Viktor (45 pont) – után Szili Katalin (37 pont), Navracsics Tibor (37 pont), Gráf József (33 pont), Vona Gábor (32 pont) és Kövér László (31 pont) a sorrend. A lista legnépszerűtlenebb politikusai Kóka János (18 pont), Gyurcsány Ferenc (19 pont), Draskovics Tibor (20 pont), Retkes Attila (22 pont) és Demszky Gábor (23 pont).

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!