Vissza kell utasítani Sigmar Gabriel kijelentését

Keményen vissza kell utasítani a Német Szociáldemokrata Párt elnökének kijelentését – mondta Semjén Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A KDNP elnöke, a kormányfő helyettese arra reagált, hogy Sigmar Gabriel azt mondta: a konzervatívoknak világossá kell tenniük, hogy az Európai Néppártban nincs helye Európa-ellenes és jobboldali populista pártoknak, mint a Fidesz és a Hajrá Olaszország. 

„Semmi köze hozzá, sem Magyarországhoz, sem ahhoz, hogy az Európai Néppártban ki van és ki nincs” – jelentette ki a KDNP elnöke, hozzátéve: a józan, polgári, nemzeti közép megmutatta, hogy elutasítja, mind a jobb-, mind a baloldali szélsőségeket. 

Kiemelte: a 12 képviselő meghatározó súlyt jelent az Európai Parlamentben, és a Fidesz-KDNP pártszövetség az unióban a legjobb választási eredményt érte el.

Bizonyos értelemben Magyarország el is döntötte, hogy néppárt adja a legnagyobb frakciót – fűzte hozzá. Megjegyezte: nem emlékszik, hogy a pártelnök megszólalt volna akkor, amikor Fico szocialistái Szlovákiában koalíciót alkottak egy „virtigli fasiszta párttal”, a Slota-féle nacionalistákkal.

Semjén Zsolt a hitehagyás vádjával elítélt várandós szudáni nő ügyéről elmondta: ez emberi jogi, humanitárius szempontból botrány, amit a világ nem hagyhat szó nélkül.

A külügyi tárca a kétoldalú kapcsolatokban, illetve az unió, és az ENSZ illetékes szervezeteinél egyaránt lépéseket tehet, és jelezték azt is, hogy készek befogadni az asszonyt a családjával – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!