Vasárnap nem lehet kiszállítani az online rendelt árut

Bár az ügyfelek online megrendelhetik a számukra szükséges termékeket, azok kiszállítása  22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg – erősítette meg az MTI érdeklődésére kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A törvény hatálya kiterjed az online áruházak nyitva tartására is, miszerint az üzletek vasárnap és munkaszüneti napokon zárva tartanak.

Forrás: MTI
Fotó: www.futar-szolgalat.eu

A tárca ezt azzal indokolta, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy időszakonként változó helyszínen folytatják.

A tárca MTI-hez eljuttatott válaszában kifejtette: a törvény hatálya kiterjed az online áruházak nyitva tartására is, miszerint az üzletek  kiskereskedelmi napokon 6 óra és 22 óra között tarthatnak nyitva, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig zárva tartanak.

„A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése vagy kiszállítása" – írja az NGM.  Hozzáfűzik: a törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. Azonban ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitva tartási időben működni tudjon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!