Érdemes csökkenteni a vasárnap dolgozók számát

Lázár János szerint szerint minden olyan lépést érdemes támogatni, amely csökkenti azok számát, akiknek vasárnap dolgozniuk kell. Magyarországon 4 millióan dolgoznak, és közülük egymillió vasárnap is – írta a Népszabadság. Harrach Péter szerint két hónap múlva érdemes áttekinteni a vasárnapi zárva tartásról hozott intézkedés hatását, és egy kormányrendeletben további „megfelelő kivételeket még be kell venni a rendszerbe".

Forrás: MTI

Magyarországon 4 millióan dolgoznak, és közülük egymillióan vasárnap is, ami nagyon sok – indokolta álláspontját a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Népszabadság keddi számában.

Kijelentette: ha a népszavazási kezdeményezésekből referendum lesz, a kormánypártok ringbe szállnak, és megpróbálják meggyőzni a választókat, illetve adott esetben tudomásul veszik a szavazók döntését.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint két hónap múlva érdemes áttekinteni a vasárnapi zárva tartásról hozott intézkedés hatását, és egy kormányrendeletben további „megfelelő kivételeket még be kell venni a rendszerbe".

Álláspontja szerint, ha a gazdaság erre már lehetőséget biztosít, akkor a szabad vasárnapot ki kell terjeszteni a kereskedelmen túl más ágazatokra is. „A kivételek meg kell, hogy maradjanak a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben, például egy kohóban nem lehet leállni a munkával, de a rendőrnek, az újságírónak, a politikusnak is dolgozni kell" – tette hozzá.