1200 milliárd vidékfejlesztésre 2020-ig

Forrás: MTI

Több mint 4 milliárd euró, vagyis mintegy 1200 milliárd forint forrás áll rendelkezésre Magyarországon vidékfejlesztésre az unió mostani költségvetési periódusában 2020-ig – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Fiatal Gazda Konferencián. Kis Miklós Zsolt jelezte: a gazdálkodók számára a jövőben az eljárásrend sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lesz, egyszerűbb támogatás-típusokat vezetnek be, valamint egyszerűsítik a pályázatok elbírálását. Leszögezte: a Vidékfejlesztési Program középpontjában a mikro-, kis- és közepes vállalkozások lesznek.

A fiatal gazdák támogatásáról elmondta, hogy az előző költségvetési időszakban mintegy 60 milliárd forintot ítéltek meg számukra. Megjegyezte: 2007-ben ugyanakkor csak 8 milliárd forintot terveztek erre a célra a teljes előző ciklusra. Az államtitkár tájékoztatása szerint a jelenlegi ciklusban 2020-ig az új (induló) mezőgazdasági vállalkozások létrehozásának támogatására 122 millió euró, míg a fiatal gazdák beruházásainak támogatására csaknem 130 millió euró, - 300 forint körüli euróárfolyammal számolva 76-78 milliárd forint - áll rendelkezésre.
    
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!