2010 óta folyamatosan csökken az államadósság

kdnp.hu
Forrás: MTI

Burány Sándor állításával szemben a szocialisták alatt elszabaduló államadósság 2010 óta folyamatosan csökken, amely egyedülálló az Európai Unión belül is. Ahogyan az köztudott, az államadósság mértékét mindig egy befejezett költségvetési év végén szokás összevetni az előző év adataival, ahogy a focimeccseknél is a végén hirdetünk eredményt, nem az első negyedben – áll Puskás Imre, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság alelnöke által a frakció nevében kiadott közleményben.

A szocialisták helyében az államadóssággal való vádaskodást törölnénk a szótárunkból, tekintettel arra, hogy ők azok, akik ilyen helyzetbe hozták az országot: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok vezetésével hazánk államadóssága csaknem megduplázódott, veszélybe sodorták az országot, a magyar embereket, a településeket – írja a képviselő.

A szocialisták alatt legyengült Magyarország, ellenben az elmúlt két évben megerősödött, az államadósság csökken, a GDP-hez viszonyítva az általuk felhalmozott 81 helyett a 77 százalékot sem éri el. Nincs szükségünk az IMF gyámkodására és a megszorításokat ösztönző tanácsaira. Bebizonyosodott, hogy a pénzpiacok bíznak Magyarországban, bíznak a magyar kormányban, biztos befektetésnek tekintik a magyar államkötvényeket – zárul a kommüniké.