2012 a fejlesztések éve volt

kdnp.hu
Forrás: MTI

Míg a tavalyi év az akadémiai kutatóhálózat megújításának éve volt, az idei a fejlesztéseké, amit a Magyar Tudományos Akadémia 2011-hez képest 7,7 milliárd forintos (20 százalékos) többlettámogatása tett lehetővé - hangsúlyozta az MTI-nek Pálinkás József a 2012-es eredményeket elemezve. Hozzátette: az idén az akadémiai kutatóhálózatban 4,5 milliárd forintot, az egyetemek részére pedig 1,2 milliárdot úgy osztottak el versenypályázati rendszerben, hogy pályázati adminisztrációra egyetlen fillért sem költöttek.

Az adatokat sorolva, az MTA elnöke ismertette egyebek közt, hogy a kutatóhálózat szervezeti és szakmai megújításával kapcsolatos fejlesztési programokra 1,4 milliárd forintot osztottak el pályázati úton, a kutatási infrastruktúra fejlesztésére 2 milliárd forintot, az uniós pályázatok támogatására pedig félmilliárdot. Hatszázmillió forintot biztosítottak 21 új támogatott egyetemi kutatócsoport indítására, a Lendület-program folytatására 2012-ben 1,4 milliárd forint többlettámogatás jutott, ebből 37 új kutatócsoport alakult - 20 az akadémiai intézetekben, 17 pedig az egyetemeken.

A jövő évi terveket ismertetve elmondta, hogy az MTA 2013-ban ugyanannyi költségvetési támogatást kap, mint 2012-ben. A tervek szerint infrastruktúrafejlesztésre jövőre 1,7 milliárd forintot fordíthatnak, 400 milliót biztosítanak új támogatott egyetemi kutatócsoportok létrehozására és további hatszázmillió forint jut a Lendület-programra, amelyre jövőre az Akadémia költségvetéséből már 3,1 milliárd forintot fordítanak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!