2013-ban tovább mérséklődik az államadósság

Forrás: MTI

Jövőre tovább mérséklődik az államadósság a GDP-hez mérten – hangoztatta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn a parlament költségvetési bizottságában. Matolcsy György kifejtette: 2013 végéig tovább csökken a GDP-arányos államadósság, a 2010-es 82-83 százalékról 2012-ben 77 százalékra, jövőre pedig – 283 forint/euró körüli árfolyam esetén – várhatóan 73 százalék körüli szintre esik vissza.

Az idei gazdasági visszaesés után 2013-ban már növekedési fordulat következik be, a növekedés szerény mértékű lesz, a nemzetgazdasági tárca 0,9 százalékos GDP-bővülésre alapozta a jövő évi költségvetést – mondta a miniszter.

Matolcsy György kiemelte: az adórendszerben a kormány valódi fordulatot hajtott végre, az adócentralizáció most 39 százalék, ami a kis- és közepes cégeknél az adószint csökkenését jelenti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!