A 2014-es költségvetés véglegesítésével zárul a parlament idei munkája

Forrás: MTI

Az Országgyűlés a 2014-es költségvetés zárószavazásával fejezi be idei munkáját a jövő héten. Kedden összesen huszonegy indítvány végszavazását tervezik.

A Ház ülésezése - a csütörtökön közzétett napirendjavaslat alapján – ezúttal több ponton is eltér a megszokottól: a parlament egy kétnapos ülés helyett két külön ülést tart hétfőn és kedden téli rendkívüli ülésszak keretében. A képviselőknek így lehetőségük nyílik arra, hogy hétfőn a zárószavazás előtt még módosítsák a jövő évi költségvetést, majd kedden véglegesítik is azt.

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések a hét első napján hangozhatnak el, a határozathozatalok azonban szinte kivétel nélkül a keddi ülésnapra csúsznak.

A parlament hétfőn – a 2014-es büdzsé már említett esetleges zárószavazás előtti módosítása mellett – csak Gaudi-Nagy Tamás büntetéséről határozhat azzal összefüggésben, hogy a jobbikos képviselő bizottsági ülésen káromkodott.

Kedden összesen huszonegy indítvány elfogadásáról szavazhatnak a képviselők. A jövő évi költségvetés mellett végleges formát ölthet a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Zárószavazás várható még a földtörvény részletszabályairól, de felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot és meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.

A választás után felálló, jelenleginél kisebb parlament munkáját szabályozó új házszabály esetében csak a benyújtott módosító indítványokról döntenek. Az Országgyűlés így a jövő év elején fogadhatja el a kormánypárti előterjesztést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!