3500-zal több rendőr lesz

Forrás: MTI

Az év végéig 3500 rendőr kiképzését és a rendőrség állományába történő beléptetését biztosítják a rendészeti szakközépiskolák az Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály ütemterve alapján – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Első ütemben vasárnap 11 órakor tesz ünnepélyes esküt a rendészeti szakközépiskolás, most másodéves, januártól a szakmai gyakorlatát a Készenléti Rendőrségnél töltő, próbaidős hivatásos állomány és a 2011. februártól az állományba került, próbaidős, hivatásos öt plusz egy hónapos részszakképesítést szerzők. Az esküt 1773 fő teszi le a Hősök terén, ők csütörtökön a Készenléti Rendőrség budapesti laktanyájában tartottak menetgyakorlatot.

A képzést az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában folytatják. A rendészeti szakközépiskolákban jelenleg modulrendszerű, kompetencia alapú, két év időtartamú, OKJ szerinti „rendőr” szakképesítést adó iskolarendszerű képzés zajlik.

A rendészeti szakközépiskolák fenntartója a belügyminiszter, aki a vonatkozó rendelet alapján a fenntartói jogköröket – a közoktatási intézmény létesítése, megszüntetése, tevékenységi körének megállapítása és módosítása, az igazgató megbízása és felmentése, a központi program jóváhagyása, a szervezeti és működési szabályzat jóváhagyása, valamint az alapító okirat jóváhagyása kivételével – átadta az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A kormány programjában vállalt kötelezettségek teljesítése érdekében a rendészeti oktatási intézmények 2010 szeptemberétől megnövelt létszámban biztosítják a rendőri állomány utánpótlását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!