8,496 milliárd forint a hiány Szeged költségvetésében

Forrás: MTI

A Fidesz szerint jelenlegi állapotában vállalhatatlan a 2011-es szegedi költségvetés tervezete, az fenntarthatatlan pályára állítaná az önkormányzatot és hosszú távon finanszírozhatatlan pénzügyi helyzetet teremtene – mondta Póda Jenő gazdasági tanácsnok.

A fideszes politikus kijelentette, hogy Botka László szocialista polgármester állításával ellentétben a büdzsé tervezete 8,496 milliárd forint hiányt tartalmaz. A képviselő emlékeztetett arra, hogy a költségvetés koncepcióját a közgyűlés decemberi ülésén elutasította, s azt csütörtöki ülésén a pénzügyi bizottság többsége sem támogatta.

Póda Jenő „üres fenyegetésnek és politikai nyomásgyakorlásnak” tartja Botka László azon kijelentését, mely szerint a polgármester visszavonná a költségvetési tervezetet, ha a közgyűlés legnagyobb frakcióját alkotó fideszes képviselők módosító indítványaikkal a büdzsét úgy alakítják át, hogy az szerinte a város számára káros lenne. A képviselő hangsúlyozta: „a Fidesz-KDNP szövetség érdekelt egy jó szegedi költségvetés elfogadásában”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!