Az osztrák államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Gazdasági kérdésekről és a Nyugat-Balkán stabilitásáról is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnök kedd délután az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

kdnp.hu – MTI

Belső lapos

Orbán Viktor miniszterelnök (j3) tárgyal Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnökkel (b) az Országházban 2017. június 13-án. Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4). (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely)

A megbeszélésen kiemelték a magyar-osztrák jószomszédi kapcsolatok fontosságát, és a két ország gazdasági együttműködésének továbbfejlesztéséről is egyeztettek. Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere, osztrák cégek pedig csaknem 80 ezer magyar embernek adnak munkát – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen külön hangsúlyozták a Nyugat-Balkán stabilitásának fontosságát, ennek érdekében továbbra is együtt fognak működni – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.