A CÖF a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja Győrben

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba Andrást támogatja a győri időközi polgármester-választáson – közölte a CÖF szóvivője pénteken a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

kdnp.hu – MTI

ifj. Lomnici Zoltán azt mondta, az egész magyarság érdekelt abban, hogy Győr az ország egyik legjobban fejlődő, kiemelkedő gazdasági és kulturális teljesítményt nyújtó megyeszékhelye maradjon. A város eddigi teljesítménye a győrieket dicséri, azonban nem szabad lebecsülni azt a tényezőt sem, hogy kik vezetik a várost – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: „egy nemzettest vagyunk, és ha bármelyik testrészünket fájdalom éri, az az egészet áthatja”. Ez nemcsak Győrre vonatkozik, hanem Miskolcra, Szegedre, Pécsre, Dunaszerdahelyre, Beregszászra, Székelyudvarhelyre, Szabadkára is – tette hozzá.

Jelezte, a CÖF-nek működik képviselete Győrben, és több száz győri vesz részt a rendezvényeiken. Ezek az emberek fontosnak tartják, hogy Győr fejlődése töretlen maradjon. Ez vonatkozik a város gazdag értékmegőrző és -teremtő kulturális sokszínűségére is, amelyben ugyancsak kiemelt szerepe van a Fidesz-KNDP-s városvezetésnek – mondta Ifj. Lomnici Zoltán.

Dunst Eszter, a győri CÖF Klub vezetője úgy fogalmazott, hogy látják, október 13-a óta mi történik Budapesten, és ezt szeretnék elkerülni. Mint mondta, „nem pancser városvezetőkre van szükség képtelenebbnél képtelenebb ötletekkel, hanem hozzáértő, határozott városvezetőre, aki ismeri az állam, a közigazgatás és a város működését”. Dézsi Csaba András ilyen ember – fűzte hozzá.

Győrben vasárnap azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztéről.