Egyedül sem megy - íme a kisebbségi MSZP-kormány első kudarca!

Forrás: Heti Válasz

Máris megingott a kisebbségi kormányprogram. Júliusban lépett volna hatályba a szociális törvény módosítása, de a javaslat olyan dilettánsra sikeredett, hogy be sem nyújtották a parlamentnek - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

Sőt, Gyurcsány Ferenc ma már elhatárolódik azoktól, akik segély helyett munkát ajánlanak, pedig februárban még erre az alapelvre tervezett országos kampányt.
A szocialisták februárban jelentették be, hogy új szociális reformtervvel állnak elő.

A kormányfő évértékelő beszédében azt mondta: „korrigálni kell segélyezési rendszerünket annak érdekében, hogy az ne tartsa távol a munkától időnként azokat is, akik - ha lenne munkahely, és ha akarnának - tudnának dolgozni." Nem említette azonban, hogy miniszterelnökként már végrehajtott egy szociális reformot, amikor 2006-ban megemelte a rendszeres szociális segély összegét, és kifizetését a szegénységi küszöb alatt élők számára törvényben garantálta.

Egy év alatt (2005-ről 2006-ra) 35 százalékkal bővítették a segélyezettek számát. Így Gyurcsány alig két évvel egyes számú szociális reformja után hozzá is láthat a ketteshez; orvosolhatja azt a társadalmi feszültséget, melynek jelentős részét elhibázott döntéseivel maga teremtette meg.