Fidesz–KDNP: Sorosnak mindenhol megvannak az emberei

Sorosnak mindenhol megvannak az emberei – így kommentálta Hollik István, a Fidesz–KDNP-pártszövetség szóvivője Dunja Mijatovic pénteki nyilatkozatát, amelyben az Európa Tanács emberi jogi biztosa azt közölte: a „Stop Soros” törvényjavaslat sérti a migránsok jogait.

kdnp.hu – MTI

                  Hollik István

 

Hollik István Budapesten újságíróknak úgy reagált: a „Stop Soros” keddi beterjesztése után Soros magyarországi szervezetei kezdték el támadni a törvényjavaslatot és az országot, a szerdai EP-vitában Soros európai parlamenti emberei támadták Magyarországot, pénteken pedig, úgy látszik, Dunja Mijatovicon volt a sor.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szintén támadta Magyarországot, és azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a „Stop Sorost” – mondta a szóvivő. Szerinte ez is bizonyítja, hogy a Soros-hálózat milyen nagy, széles és kiterjedt, mindenhol vannak emberei, nemcsak Magyarországon, hanem az EP-ben és más nemzetközi intézményekben, például az Európa Tanácsban is.

Mijatovic nyilatkozata azt is bizonyítja – folytatta Hollik István –, hogy Soros György céljai változatlanok, a kiterjedt Soros-hálózat azon dolgozik, hogy végrehajtsa a „Soros-tervet”, amelynek lényege minél több bevándorló Európába telepítése.

Ezzel szemben a kormány és a Fidesz–KDNP továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar emberek érdekét érvényesítse, ezért „meg fogjuk védeni Magyarországot, meg fogjuk védeni a keresztény kultúrát az illegális migrációtól” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy ezért nyújtotta be a kabinet a „Stop Sorost”, és ez a célja a Magyarország védelmét szolgáló akciótervnek is, amelynek része az alkotmánymódosítás és a Btk.-módosítást is tartalmazó „Stop Soros”.

Azzal kapcsolatban, hogy az LMP elfogadhatatlannak tartja a „Stop Sorost” és az alaptörvény-módosítást, Hollik István úgy reagált: az LMP továbbra is Soros György zsoldjában áll. A magyar nemzet biztonságát szolgáló korábbi alkotmánymódosítási javaslatot sem fogadták el, és minden olyan intézkedést támadtak, amely Magyarország biztonságát szolgálta volna – jegyezte meg a pártszövetség szóvivője, úgy értékelve: ha az LMP és a többi ellenzéki párt nem fogadja el a Magyarország védelmét szolgáló akcióterv pontjait, az azt jelenti, továbbra is az illegális bevándorlás és a „Soros-terv” támogatása mellett állnak, egyetértenek azokkal, akik bevándorlókat hoznának be Magyarországra.