Gyurcsány: Nincs szükség reformsokkra és előre hozott választásra

Forrás: mno.hu

A kormányfő szerint nincs szükség reformsokkra illetve társadalmi, szociális sokkterápiára. Elutasította azt is, hogy válságkormányzás, előrehozott választás, szakértői kormány vagy új megszorító csomag kellene. Úgy fogalmazott: a szolidaritás alapvető elvét megőrizve új egyezséget kívánnak kötni a polgárokkal, miszerint közös a felelősség abban, hogy ki lehessen törni a szegénység csapdájából, egyre többen a munkát, és ne a segélyt válasszák megélhetésnek.

Gyurcsány Ferenc mai beszédében sem zavartatta magát a tényektől – reagált a Fidesz a miniszterelnök szombati beszámolójára.

Szijjártó Péter úgy véli, ma a világgazdaságban radikális átalakulások zajlanak, amihez az egyes országoknak alkalmazkodniuk kell, és meg kell felelniük az új kihívásoknak. A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormánya képtelen arra, hogy megvédje a magyar embereket, családokat és vállalkozásokat az egyre magasabb élelmiszer- és üzemanyagáraktól, valamint távhődíjaktól. A fideszes politikus úgy gondolja: Magyarországnak nincs több elvesztegetni való ideje, ezért az ország érdeke azt diktálja, hogy minél hamarabb előre hozott választásra kerüljön sor. Az előre hozott választás az előre hozott megoldást jelenti Magyarország számára.