Hölvényi György javaslatára Baritz Laura az Európai Polgár díj magyar díjazottja lett

Baritz Laura Domonkos-rendi szerzetesnővér, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület kapták idén az Európai Parlament (EP) Európai Polgár díját Magyarországon – jelentették be hétfőn.

kdnp.hu – MTI

Baritz Laura nővér a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) posztgraduális esti gazdasági képzés egyik alapítója és szakfelelőse a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Emberközpontú gazdaságot tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen tárgyfelelősként és szervezőként. Alapítója a KETEG Oikonomia Intézet Alapítványnak. A szerzetesnővér széles közönséghez juttatja el az etikus gazdaság és a fenntartható fejlődés témáját. Sokrétű és szerteágazó tudományos munkája mellett saját műsort vezet a Mária Rádióban.

Baritz Laura nővért Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője terjesztette fel a díjra.

Rajta kívül az Oltalom Karitatív Egyesületet is részesült ebben az elismerésben. Az Oltalom Karitatív Egyesületet Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője terjesztette fel.

***

Az Európai Parlament 2008-ban alapított Európai Polgár díját olyan, kivételes teljesítményt nyújtó emberek, illetve szervezetek kaphatják, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

A díjra EP-képviselők jelölhetnek magánszemélyeket és szervezeteket. A jelöléseket ugyancsak képviselőkből álló nemzeti zsűrik rangsorolják, majd az EP elnöke vezetésével ülésező brüsszeli zsűri dönt a díjazottakról.