Megkülönböztetés nélkül nyújt segítséget Indiában a katolikus egyház

A koronavírus-járvány alatt keresztényeket, muszlimokat és hindukat egyaránt humanitárius segélyben részesít a katolikus egyház ranchi püspöksége.

kdnp.hu – vasarnap.hu

A koronavírus-járvány alatt keresztényeket, muszlimokat és hindukat egyaránt humanitárius segélyben részesít a katolikus egyház ranchi püspöksége.

A Kelet-indiai Ranchi főegyházmegye a járvány ideje alatt a keresztény családok mellett támogatást nyújt a hindu, a muszlim és a törzsi vallás követőinek is – közölte a Fides.org.

A helyi katolikus egyház a „Szolidaritás az emberiség iránt” jegyében próbál támaszt nyújtani azoknak a családoknak, amelyek a koronavírus okozta járvány idején megélhetési gondokkal küzdenek.

Jharkhand állam fővárosában, Ranchiban Felix Topo püspök és Theodore Maxcarenhas segédpüspök vezetésével már több mint háromszáz családnak juttattak el élelmiszercsomagot és anyagi támogatást.

A ranchi püspökség szolidaritási kampányát június 19-én, Jézus Szentséges Szíve napján kezdte el. Az egyház célja, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránti szeretetre, ami különösen fontos a nehéz időkben.

Indiában egyre szélesebb teret nyer a hindu nacionalista eszme, amit hallgatólagosan Nareda Modi miniszterelnök pártja is támogat. A szélsőséges hinduk gyakran bántalmazzák a vallási kisebbségeket, köztük a keresztényeket.

A járvány ideje alatt sem szűnő atrocitások ellenére a keresztény egyházak vallási és etnikai megkülönböztetés nélkül humanitárius segélyezésben részesítik a rászorulókat. A keresztény szervezetek kiemelt figyelemmel kísérik az egyedülálló anyák és az árvák sorsát.