A miniszter köszöntötte a romániai magyar iskolák pedagógusait

Élen kell járniuk a magyar identitás megőrzésében – mondta Kásler Miklós, az Emmi tárcavezetője.

kdnp.hu – magyarnemzet.hu

– Élen kell járniuk a magyar identitás megőrzésében, és olyan használható tudást kell adniuk a diákok számára, amely segíti őket az életben – ezekkel a szavakkal köszöntötte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a romániai magyar iskolák pedagógusait a tanévnyitó alkalmából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint a tárcavezető köszöntőjében kiemelte, hogy a romániai magyar iskolák pedagógusaira fontos feladat hárul, hiszen az oktatás minőségének fenntartásával és emelésével lehet csak elérni azt, hogy a magyar szülők gyermekeiket magyar óvodákba, majd magyar iskolákba írassák.

Videoüzenetében együttműködésre szólította fel a fiatalokat, hozzátéve, hogy bárhol éljenek is a világban, a szorgalommal megszerzett tudásukat felhasználva válhatnak a társadalom hasznos tagjaivá.

Végezetül hangsúlyozta, hogy mind a magyar pedagógusoknak, mind pedig a magyar diákságnak kiemelt szerepe van abban, hogy a 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződés után is összetart a nemzet.