Nacsa Lőrinc: Az Európai Bizottság megkapta a többletjogokat a rezsicsökkentés eltörléséhez

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön megadta az Európai Bizottságnak azokat a többletjogokat, amelyekkel felülírhatja a tagállamok rezsiár-szabályzását és azonnal eltörölhetné a rezsicsökkentést – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

MTI

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: Brüsszel régóta ellenzi a magyar rezsicsökkentést, és ahelyett, hogy a „saját kudarcos szankciós politikáját szüntette volna meg”, a bizottság a rezsicsökkentés eltörlését ajánlotta május végén Magyarországnak. Úgy látszik, Brüsszel nem adta fel – mondta.

Nacsa Lőrinc kitért arra is: az új javaslattervet ráadásul az Európai Parlamentben a „magyar dollárbaloldal EP-képviselői”, Cseh Katalin, Donáth Anna és „Gyurcsány Ferenc jobb keze”, Molnár Csaba is megszavazták.

A baloldal tehát újra bizonyította, hogy minden fontos kérdésben Brüsszelt választja Magyarország helyett, és úgy látszik, most már „Brüsszellel is képesek lepaktálni azért, hogy eltörölhessék a rezsicsökkentést” – hangoztatta.

A Fidesz–KDNP azonban továbbra is mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar családokat a magas energiaáraktól – mondta Nacsa Lőrinc.