Nacsa Lőrinc: A sport Magyarországon kiemelt prioritás

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szerint 2010 előtt káosz jellemezte a sportpolitikát, Gyurcsány Ferenc sportminisztersége alatt nem csak reálértékben, nominálisan is csökkent a sport támogatása.

kdnp.hu - MTI

A sport ma azonban Magyarországon kiemelt prioritás, legyen szó profi versenysportról, amatőr sportról, egyéni sportról, csapatsportról, vagy éppen tömegsportról. A magyar állam elismeri és megbecsüli a sportolókat, és méltó körülményeket teremt a sportinfrastruktúrában – jelentette ki.

A kisebbik kormánypárt vezérszónoka szerint Magyarország a világelsők között áll az egy főre jutó olimpiai és paralimpiai érmek számát tekintve, és az olimpiákon elnyert érmeivel is.

A javaslat a sportélet napi működését megkönnyítő módosításokat tartalmaz – mondta Nacsa Lőrinc, majd kitért a nézőtéri biztonságra is. Úgy fogalmazott: a biztonság kiemelten fontos napjainkban, különösen egy nagyszabású sportrendezvényen, ezért a törvényjavaslat tartalmazza azokat a módosításokat, hogy a biztonságot megzavarók távoltartása még hatékonyabban valósulhasson meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!