Orbán Viktor: Olaszország az egyik legfontosabb szövetségesünk

Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Lorenzo Fontanával, az olasz Képviselőház elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI

A kormányfő szerint Olaszország hazánk egyik legfontosabb szövetségese; együttműködésünket a kétoldalú kapcsolatok terén, az Európai Unióban valamint a NATO-ban is kulcsfontosságúnak tartjuk.

Országainkat a földrajzi közelség, a történelmi gyökerek valamint az ideológiai és társadalmi kérdésekben vallott azonos nézetek kötik össze – állapították meg a tárgyaláson.
Gazdasági kapcsolataink is látványosan bővülnek: Olaszország 2022-ben Magyarország 5. legjelentősebb kereskedelmi partnere volt.

Aggodalommal figyeljük az Olaszországra nehezedő illegális migrációs nyomást – fejtette ki Orbán Viktor, kiemelve: Magyarország a balkáni útvonal kapcsán szintén érzékeli a helyzet súlyosbodását. Mindkét ország elkötelezett az illegális migráció megállítása mellett az EU külső határainak megerősítése és a hatékonyabb visszatérési politikák kialakítása révén - hangzott el a találkozón.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!